Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Program Lojalnościowy

Zbieraj punkty za zakupy i zyskaj 50 złotych na kolejne zakupy w sklepie internetowym La Fileja. Więcej

Rosół z wędzonych warzyw z indykiem 0
Rosół z wędzonych warzyw z indykiem

Składniki:

500g kości rosołowej z mięsem, z indyka 

2.5 kg warzyw (marchew, seler nać, seler korzeń, pietruszka korzeń, cebula, czosnek, por)

Tymianek świeży cięty ok. 50 g

Zielona pietruszka 

Sól, pieprz

 

Raviolini z indyka, 100g-125g na osobę kup teraz

 

Instrukcja gotowania:

Umyć warzywa, a następnie ułożyć wraz z  porcją rosołową mięsa na rozgrzanym grillu. Obsmażać i wędzić świeżym tymiankiem przy zamkniętej klapie aż warzywa nabiorą  intensywnego koloru. Przełożyć warzywa wraz z upieczoną kością do garnka i zalać zimną wodą. Posolić i gotować na niskim ogniu ok. 2-3 godzin. Po zakończeniu gotowania, przed podaniem, włożyć wiązkę zielonej pietruszki i pozostawić bez gotowania przez 15 minut przed podaniem. Przyprawić solą i pieprzem.

Do gotującej się wody wrzucić raviolini rosołowe z indykiem i gotować delikatnie mieszając przez około 2 minuty. Następnie odcedzić i opłukać pod zimną wodą.  Ugotowane raviolini ułożyć na talerzu wraz z warzywami z wywaru. Zalać rosołem i podać.

Raviolini rosołowe z indykiem w cieście pietruszkowym - kup teraz

 

Ten sam przepis można zastosować do kości wołowych i podać z raviolini z wątróbką cielecą z oferty La Fileja kup teraz

Komentarze do wpisu (0)

Bestsellery
Pierogi ruskie 500 g
Pierogi ruskie 500 g
18,00 zł
szt.
Ravioli łopatka wieprzowa 500 g
Ravioli łopatka wieprzowa 500 g
29,00 zł
szt.
Ravioli szpinak ricotta 500 g
Ravioli szpinak ricotta 500 g
26,00 zł
szt.
Ravioli spianata piccante 500 g
Ravioli spianata piccante 500 g
31,00 zł
szt.
Bakłażan pecorino ravioli  500 g
Bakłażan pecorino ravioli 500 g
27,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl