Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Program Lojalnościowy

Zbieraj punkty za zakupy i zyskaj 50 złotych na kolejne zakupy w sklepie internetowym La Fileja. Więcej

Sos z czerwonego wina 0
Sos z czerwonego wina

4 średnie szalotki

3 łyżki masła

1 butelka czerwonego wina wytrawnego

Sól i pieprz

 

Cebulę szalotkę pokroić na drobną kosteczkę, posolić i skarmelizować na maśle. Wlać całą butelkę wina i gotować aż wino znacznie się zredukuje, przez ponad 1 godzinę.

Zblendować, przyprawić pieprzem i podawać jako okrasę do ravioli i pierogów postępując następująco:

1. Ravioli gotować w osolonej wodzie przez 2-3 minuty.

2. Do patelni dodać ½ łyżki masła oraz zredukowany sos winny (ok ½ szklanki na porcję) dolać kilka łyżek wody z gotowania ze skrobią i podgrzać.

3.Przełożyć ugotowane ravioli prosto z wody i potrząsając patelnią gotować aż okrasa się zredukuje i zgęstnieje do konsystencji balsamu.

 

Proponujemy do następujących pozycji z oferty La Fileja:

Pierogi kaczka z gruszką kup teraz

Ravioli dziczyzna ze śliwką kup teraz

Raviolini z wątróbką kup teraz

Komentarze do wpisu (0)

Bestsellery
Pierożki ruskie 500 g
Pierożki ruskie 500 g
18,00 zł
szt.
Ravioli łopatka wieprzowa 500 g
Ravioli łopatka wieprzowa 500 g
29,00 zł
szt.
Ravioli szpinak ricotta 500 g
Ravioli szpinak ricotta 500 g
26,00 zł
szt.
Ravioli spianata piccante 500 g
Ravioli spianata piccante 500 g
31,00 zł
szt.
Bakłażan pecorino ravioli  500 g
Bakłażan pecorino ravioli 500 g
27,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl