Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Program Lojalnościowy

Zbieraj punkty za zakupy i zyskaj 50 złotych na kolejne zakupy w sklepie internetowym La Fileja. Więcej

Sos śmietanowo-kurkowy 0
Sos śmietanowo-kurkowy

Składniki:

500g swieżych kurek

2 łyżki masła

2 łyżki oliwy extra virgin

1 por

1 mała marchewka

1 rametko selera naciowego

3 ząbki czosnku

½ szklanki wytrawnego białego wina

½ l śmietany 30%

Sól, pieprz, gałka muszkatałowa

 

Instrukcja gotowania:

Posiekać pora i delikatnie przyrumienić na maśle. Następnie dodać oliwy, marchew i seler pokrojone w kostkę. Udusić, aż wszystko nabierze koloru.

Dodać oczyszczone kurki, lekko posiekane. Gotować aż woda odparuje. Następnie dodać wino i gotować przez moment. Posolić.

Jak grzyby będą miękkie, dodać śmietanę i gotować, aż zgęstnieje. Na koniec przyprawić pieprzem i gałką muszkatałową.

 

Ugotować talgiatelle La Fileja. Wrzucić na gotującą się wodę i szczypcami rozdzielać żeby się nie posklejało. Gotować przez ok 1 minutę, następnie przełożyć prosto z wody do patelni z sosem. Potrząsnąć tak aby makaron pokrył się sosem. Dodać troszkę wody z gotowania i gotować w patelni, cały czas potrząsając tak aby woda odparowała a sos połączył się z makaronem. 

Wykładać na głęboki talerz, posypać startym grana padano.

 

Propozycje produktów La Fileja:

Tagliatelle jajeczne Kup teraz

Gnocchi wędzony czosnek kup teraz

Gnocchi pietruszkowe kup teraz 

Ravioli cacio e peppe kup teraz

Raviolini szafranowe kup teraz 

Komentarze do wpisu (0)

Bestsellery
Pierożki ruskie 500 g
Pierożki ruskie 500 g
18,00 zł
szt.
Ravioli łopatka wieprzowa 500 g
Ravioli łopatka wieprzowa 500 g
29,00 zł
szt.
Ravioli szpinak ricotta 500 g
Ravioli szpinak ricotta 500 g
26,00 zł
szt.
Ravioli spianata piccante 500 g
Ravioli spianata piccante 500 g
31,00 zł
szt.
Bakłażan pecorino ravioli  500 g
Bakłażan pecorino ravioli 500 g
27,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl