Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Program Lojalnościowy

Zbieraj punkty za zakupy i zyskaj 50 złotych na kolejne zakupy w sklepie internetowym La Fileja. Więcej

Sos śmietanowo-kurkowy 0
Sos śmietanowo-kurkowy

Składniki:

500g swieżych kurek

2 łyżki masła

2 łyżki oliwy extra virgin

1 por

1 mała marchewka

1 rametko selera naciowego

3 ząbki czosnku

½ szklanki wytrawnego białego wina

½ l śmietany 30%

Sól, pieprz, gałka muszkatałowa

 


 

Instrukcja gotowania:

Posiekać pora i delikatnie przyrumienić na maśle. Następnie dodać oliwy, marchew i seler pokrojone w kostkę. Udusić, aż wszystko nabierze koloru.

Dodać oczyszczone kurki, lekko posiekane. Gotować aż woda odparuje. Następnie dodać wino i gotować przez moment. Posolić.

Jak grzyby będą miękkie, dodać śmietanę i gotować, aż zgęstnieje. Na koniec przyprawić pieprzem i gałką muszkatałową.

 

Ugotować talgiatelle La Fileja. Wrzucić na gotującą się wodę i szczypcami rozdzielać żeby się nie posklejało. Gotować przez ok 1 minutę, następnie przełożyć prosto z wody do patelni z sosem. Potrząsnąć tak aby makaron pokrył się sosem. Dodać troszkę wody z gotowania i gotować w patelni, cały czas potrząsając tak aby woda odparowała a sos połączył się z makaronem. 

Wykładać na głęboki talerz, posypać startym grana padano.

 

Propozycje produktów La Fileja:

Tagliatelle jajeczne Kup teraz

Gnocchi wędzony czosnek kup teraz

Gnocchi pietruszkowe kup teraz 

Ravioli cacio e peppe kup teraz

Raviolini szafranowe kup teraz 

Komentarze do wpisu (0)

NEWSLETTER
Specjalne promocje dla subskrybentów newslettera. Zapisz się :)
Bestsellery
Pierogi ruskie  z Rusi
Pierogi ruskie z Rusi
34,00 zł
szt.
Ravioli łopatka wieprzowa
Ravioli łopatka wieprzowa
35,00 zł
szt.
Ravioli szpinak ricotta
Ravioli szpinak ricotta
35,00 zł
szt.
Ravioli spianata piccante
Ravioli spianata piccante
34,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl