Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Program Lojalnościowy

Zbieraj punkty za zakupy i zyskaj 50 złotych na kolejne zakupy w sklepie internetowym La Fileja. Więcej

Przepis na sos z borowików 0
Przepis na sos z borowików

Składniki 

500g mrożonych borowików

30g suszonych borowikow

2 łyżki masła

2 łyżki oliwy extra virgin

4 duże szalotki

1 ząbek czosnku 

1/2 szklanki wytrawnego białego wina

½ l śmietany 30%

Sól, pieprz, gałka muszkatałowa

 

500g tagliatelle tymiankowe La Fileja kup teraz 

 


 

Instrukcja gotowania:

Borowiki rozmrozić. Suszone borowiki spudrować w młynku lub na maszynce do mielenia. Posiekać szalotki i delikatnie przyrumienić na maśle. Następnie dodać czosnek w plasterkach. Zanim czosnek się zrumieni, dodać borowiki, posiekane w kostkę. Gotować aż woda odparuje. Dodać puder z borowików, zamieszać i wlać wino. Gotować przez moment, aż wino odparuje. Posolić.

Jak grzyby będą miękkie, dodać śmietanę i gotować, aż zgęstnieje.

Na koniec przyprawić pieprzem i gałką muszkatałową.

Ugotować talgiatelle tymiankowe La Fileja. Wrzucić na gotującą się wodę i szczypcami rozdzielać żeby się nie posklejało. Gotować przez ok 1 minutę, następnie przełożyć prosto z wody do patelni z sosem. Potrząsnąć tak aby makaron pokrył się sosem. Dodać troszkę wody z gotowania i gotować w patelni, cały czas potrząsając tak aby woda odparowała a sos połączył się z makaronem.

Wykładać na głęboki talerz, posypać startym serem grana padano.

 

Sos z borowików 200ml kup teraz 

Komentarze do wpisu (0)

NEWSLETTER
Specjalne promocje dla subskrybentów newslettera. Zapisz się :)
Bestsellery
Pierogi ruskie  z Rusi
Pierogi ruskie z Rusi
34,00 zł
szt.
Ravioli łopatka wieprzowa
Ravioli łopatka wieprzowa
35,00 zł
szt.
Ravioli szpinak ricotta
Ravioli szpinak ricotta
35,00 zł
szt.
Ravioli spianata piccante
Ravioli spianata piccante
34,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl