Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Program Lojalnościowy

Zbieraj punkty za zakupy i zyskaj 50 złotych na kolejne zakupy w sklepie internetowym La Fileja. Więcej

Krem z groszku do kartaczy z jagnięciną 1
Krem z groszku

Składniki

500g zielonego groszku mrożonego

3 średnie szalotki

2 ząbki czosnku

2 łyżki masła

2 łyżki oliwy w oliwek extra virgin

Świeży rozmaryn

100ml śmietanki 30%

100ml białego wina

 

500g kartacze z jagnięciną Kup teraz 

 

Instrukcja gotowania

Szalotkę pokroić w piórka, posolić i skarmelizować na maśle z oliwą. Dodać czosnek w plasterkach, groszek i liście rozmarynu.

Podsmażyć na patelni, dolać wino i wodę według uznania, tak aby groszek udusił się do miękkości ale nie stracił koloru.

Dolać śmietany, gotować kilka minut, a następnie zblendować na gęsty krem.

Przyprawić solą i pieprzem. Kartacze gotować delikatnie w dużej ilości wody, na niskim ogniu, około 5 minut.

W patelni umieścić gęsty krem z groszku, rozrzedzić go wodą z gotowania kartaczy. Następnie dodać kartacze do patelni i gotować chwilę do zagęszczenia okrasy.

Podawać z posiekanym świeżym rozmarynem.

 

Kartacze z jagnięciną kup teraz

Komentarze do wpisu (1)

8 kwietnia 2021

Bardzo prosty, szybki i smaczny krem. Można go zrobić po prostu jako krem z grzankami, ale równie świetnie sprawdza się jako dodatek do Kartaczy z jagnięciną. Lekki, delikatny, podbity winem z nutką rozmarynu idealnie pasuje do nich. Polecam!

Newsletter
Miesięczny newsletter ze specjalną promocją dla subskrybentów.
Bestsellery
Pierogi ruskie 500 g
Pierogi ruskie 500 g
29,00 zł
szt.
Ravioli łopatka wieprzowa 500 g
Ravioli łopatka wieprzowa 500 g
34,00 zł
szt.
Ravioli szpinak ricotta 500 g
Ravioli szpinak ricotta 500 g
34,00 zł
szt.
Ravioli spianata piccante 500 g
Ravioli spianata piccante 500 g
35,00 zł
szt.
Ravioli tymiankowe z borowikiem 500 g
Ravioli tymiankowe z borowikiem 500 g
41,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl