Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Program Lojalnościowy

Zbieraj punkty za zakupy i zyskaj 50 złotych na kolejne zakupy w sklepie internetowym La Fileja. Więcej

Krem z groszku do kartaczy 1

Składniki

500g zielonego groszku mrożonego

3 średnie szalotki

2 ząbki czosnku

2 łyżki masła

2 łyżki oliwy w oliwek extra virgin

Świeży rozmaryn

100ml śmietanki 30%

100ml białego wina

 

500g kartacze z jagnięciną Kup teraz 

 

Instrukcja gotowania

Szalotkę pokroić w piórka, posolić i skarmelizować na maśle z oliwą. Dodać czosnek w plasterkach, groszek i liście rozmarynu.

Podsmażyć na patelni, dolać wino i wodę według uznania, tak aby groszek udusił się do miękkości ale nie stracił koloru.

Dolać śmietany, gotować kilka minut, a następnie zblendować na gęsty krem.

Przyprawić solą i pieprzem. Kartacze gotować delikatnie w dużej ilości wody, na niskim ogniu, około 5 minut.

W patelni umieścić gęsty krem z groszku, rozrzedzić go wodą z gotowania kartaczy. Następnie dodać kartacze do patelni i gotować chwilę do zagęszczenia okrasy.

Podawać z posiekanym świeżym rozmarynem.

 

Kartacze z jagnięciną kup teraz

Komentarze do wpisu (1)

8 kwietnia 2021

Bardzo prosty, szybki i smaczny krem. Można go zrobić po prostu jako krem z grzankami, ale równie świetnie sprawdza się jako dodatek do Kartaczy z jagnięciną. Lekki, delikatny, podbity winem z nutką rozmarynu idealnie pasuje do nich. Polecam!

Newsletter
Miesięczny newsletter ze specjalną promocją dla subskrybentów.
Bestsellery
Pierogi ruskie
Pierogi ruskie
29,00 zł
szt.
Ravioli łopatka wieprzowa
Ravioli łopatka wieprzowa
34,00 zł
szt.
Ravioli szpinak ricotta
Ravioli szpinak ricotta
34,00 zł
szt.
Ravioli spianata piccante
Ravioli spianata piccante
35,00 zł
szt.
Ravioli z borowikiem
Ravioli z borowikiem
36,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl