Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Program Lojalnościowy

Zbieraj punkty za zakupy i zyskaj 50 złotych na kolejne zakupy w sklepie internetowym La Fileja. Więcej

Ragu z białej kiełbasy 0

Składniki


 

500g białej kiełbasy surowej, bez jelit

100g boczku

3 cebule

1 marchew

1 rametko selera naciowego

1 szklanka wina białego

Pół szklanki oliwy extra virgin

Sól i pieprz

 

500g Pappardelle z czosnkiem niedźwiedzim La Fileja Kup teraz 

 


 

Instrukcja gotowania 

Bardzo drobno posiekaną cebulę, marchew oraz seler skarmelizować na oliwie. Dodać pokrojony drobno boczek i przyrumienić. Następnie dodać mięso z kiełbasy i dusić aż odparuje wodę.

Wlać wino, przykryć i gotować na niskim ogniu ok 15 minut. Większość wina powinna odparować. Przyprawić solą i pieprzem.

Ugotować pappardelle z czosnkiem niedźwiedzim La Fileja, gotować w osolonej wodzie przez około minutę. W patelni umieścić ragu z kiełbasy, około chochlę na porcję. Rozrzedzić wodą z gotowania makaronu.

Ugotowane pappardelle przełożyć do patelni z sosem bezpośrednio z garnka. Potrząsając patelnią podgrzewać ok minutę, tak aby sos lekko się zredukował a makaron dokładnie wymieszał z sosem.

Podawać w głębokim talerzu, posypane startym serem, grana padano lub podobnym. .

Komentarze do wpisu (0)

Newsletter
Miesięczny newsletter ze specjalną promocją dla subskrybentów.
Bestsellery
Pierogi ruskie
Pierogi ruskie
31,00 zł
szt.
Ravioli łopatka wieprzowa
Ravioli łopatka wieprzowa
34,00 zł
szt.
Ravioli szpinak ricotta
Ravioli szpinak ricotta
34,00 zł
szt.
Ravioli spianata piccante
Ravioli spianata piccante
35,00 zł
szt.
Ravioli z borowikiem
Ravioli z borowikiem
36,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl