Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Program Lojalnościowy

Zbieraj punkty za zakupy i zyskaj 50 złotych na kolejne zakupy w sklepie internetowym La Fileja. Więcej

Ragu z białej kiełbasy 0
Ragu z białej kiełbasy

Składniki

500g białej kiełbasy surowej, bez jelit

100g boczku

3 cebule

1 marchew

1 rametko selera naciowego

1 szklanka wina białego

Pół szklanki oliwy extra virgin

Sól i pieprz

 

500g Pappardelle z czosnkiem niedźwiedzim La Fileja Kup teraz 

 

Instrukcja gotowania 

Bardzo drobno posiekaną cebulę, marchew oraz seler skarmelizować na oliwie. Dodać pokrojony drobno boczek i przyrumienić. Następnie dodać mięso z kiełbasy i dusić aż odparuje wodę.

Wlać wino, przykryć i gotować na niskim ogniu ok 15 minut. Większość wina powinna odparować. Przyprawić solą i pieprzem.

Ugotować pappardelle z czosnkiem niedźwiedzim La Fileja, gotować w osolonej wodzie przez około minutę. W patelni umieścić ragu z kiełbasy, około chochlę na porcję. Rozrzedzić wodą z gotowania makaronu.

Ugotowane pappardelle przełożyć do patelni z sosem bezpośrednio z garnka. Potrząsając patelnią podgrzewać ok minutę, tak aby sos lekko się zredukował a makaron dokładnie wymieszał z sosem.

Podawać w głębokim talerzu, posypane startym serem, grana padano lub podobnym. .

Komentarze do wpisu (0)

Newsletter
Miesięczny newsletter ze specjalną promocją dla subskrybentów.
Bestsellery
Pierogi ruskie 500 g
Pierogi ruskie 500 g
29,00 zł
szt.
Ravioli łopatka wieprzowa 500 g
Ravioli łopatka wieprzowa 500 g
34,00 zł
szt.
Ravioli szpinak ricotta 500 g
Ravioli szpinak ricotta 500 g
34,00 zł
szt.
Ravioli spianata piccante 500 g
Ravioli spianata piccante 500 g
35,00 zł
szt.
Ravioli tymiankowe z borowikiem 500 g
Ravioli tymiankowe z borowikiem 500 g
41,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl