Manufaktura La Fileja
Porcje

Opakowanie 500g wystarczy dla 3-4 osób.

Porcja restauracyjna to 125g-150g.

Agnolotti solankowe

Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 29,00 zł 29.00
ilość szt.
Zyskujesz 29 pkt [?]
Pin It

Opis

Ręcznie klejone agnolotti solankowe z ziemniakiem, wędzonym twarożkiem i pieczonym czosnkiem w cieście pszennym jajecznym.

 

Opakowanie 500g (3-4 porcje) 

Produkt mrożony szokowo, dzięki czemu zachowuje idealną świeżość i jakość. W przypadku rozmrożenia nie zamrażać ponownie.

 

Składniki: mąka pszenna, jaja, ziemniaki, wędzony twarożek, cebula, masło, czosnek, sól

Alergeny: pszenica, mleko, jaja


 

Sposób przyrządzenia: 

Zamrożone pierogi wrzucić do wrzącej i osolonej wody (ok. 3 litrów na 500g produktu). Gotować na małym ogniu przez około 3 minuty, od czasu do czasu delikatnie mieszając. W międzyczasie na osobnej patelni przygotować okrasę. Dolać kilka łyżek wody z gotowania, a następnie przełożyć pierogi prosto z gotującej się wody na patelnię z okrasą. Potrząsać patelnią tak, aby pierogi połączyły się ze składnikami na patelni. Podgrzewać około 1 minuty do momentu zagęszczenia okrasy. 


 

Propozycje podania 

  • Kwaśna śmietana, oliwa szczypiorkowa
  • Mus szczypiorkowy, kurki na maśle 
  • Palone masło, smażone liście szałwii, kwaśna śmietana
  • karmelizowana szalotka, borówka brusznica na maśle 

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl