
Odbiorców hurtowych zapraszamy na stronę www.lafileja.eu
Culingionis ziemniak z miętą
towar niedostępny
Opis
Ręcznie lepione Culingionis Sardi z nadzieniem ziemniaczanym z miętą, pecorino i masłem w cieście z dodatkiem semoliny.
Opakowanie 500g (3-4 porcje) zawiera około 18 sztuk produktu.
Produkt mrożony szokowo, dzięki czemu zachowuje idealną świeżość i jakość. W przypadku rozmrożenia nie zamrażać ponownie.
Składniki: ziemniak, semolina, cebula, mąka tortowa, pecorino, sól, masło, mięta, pieprz
Alergeny: pszenica, jaja, mleko
Sposób przygotowania:
Zamrożone culingionis wrzucić do wrzącej i osolonej wody (ok. 3 litrów na 500g produktu). Gotować na małym ogniu przez około 3 minuty, od czasu do czasu delikatnie mieszając. W międzyczasie na osobnej patelni przygotować okrasę. Dolać kilka łyżek wody z gotowania, a następnie przełożyć culingionis prosto z gotującej się wody na patelnię z okrasą. Potrząsać patelnią tak, aby culingionis połączyły się ze składnikami na patelni. Podgrzewać około 1 minuty do momentu zagęszczenia okrasy.
Propozycja podania:
- pomidorki koktajlowe, oliwa, mięta
- sos pomidorowy
- kaczka sous vide z żurawiną
Wartość odżywcza w 100 g produktu |
|
Wartość energetyczna kJ/kcal |
646,31 kJ / 154,37 kcal |
Tłuszcz |
3,73 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,82 g |
Węglowodany |
25,62 g |
W tym cukry |
1,22 g |
Błonnik |
1,83 g |
Białko |
4,67 g |
Sól |
2,25 g |
Ania H.
Zaskakująco pyszne. Połączenie pieczonego czosnku oraz mięty daje niepowtarzalny smak.