

Dziczyzna ze śliwką ravioli 500 g






Opis
Ravioli dziczyzna ze śliwką, w pszennym cieście jajecznym z tymiankiem. Skład: mąka pszenna, jaja, mięso z dzika, mięso z sarny, śliwka, cebula, marchew, seler naciowy, oliwa z oliwek, tymianek. Produkt mrożony szokowo. Termin przydatności nadany przez producenta to 60 dni, jakkolwiek przechowuje się nawet 6 miesięcy.
Składniki:mąka tortowa, mięso z sarny, boczek z dzika, jaja, śliwki, cebula, marchew, śliwki suszone, seler, sól, tymianek, rozmaryn
Alergeny: pszenica, jaja, mleko, seler, soja, gorczyca, orzeszki ziemne
Opakowanie: 500g Porcja restauracyjna to 125g-150g
Propozycje podania:
- karmelizowana marchewka, grillowana cebula
- palone masło, świeża śliwka białym winie
- zagęszczone porto, grillowana szalotka, wędzona śliwka
Sposób gotowania: zamrożone ravioli wrzucić na wrzącą wodę i gotować na niskim ogniu przez około 2 minuty. W międzyczasie przygotować okrasę w osobnej patelni. Dolać kilka łyżek wody z gotowania a następnie przełożyć ravioli prosto z gotującej się wody do patelni z okrasą. Potrząsać aby ravioli połączyły się z okrasą i gotować ok 1 minuty do momentu zagęszczenia okrasy.
Produkt mrożony szokowo zachowuje idealną świeżość i jakość.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G PRODUKTU |
|
Wartość energetyczna kJ/ kcal |
264,9 kcal /1109 kJ . |
Tłuszcz |
10,3 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,6 g |
Węglowodany |
28,1 g |
W tym cukry |
3,1 g |
Blonnik |
1,5 g |
Białko |
14,2 g |
Sól |
0,4 g |
Opinie o produkcie (0)

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.


Zbieraj punkty za zakupy i zyskaj 50 złotych na kolejne zakupy w sklepie internetowym La Fileja. Więcej

Świąteczny sos orzechowy
Nasza mocno orzechowa propozycja na świąteczny stół. Tagliatelle kakaowe z sosem orzechowym. Proste danie z tradycji Piemontu. Idealne na Wigilijną kolację dla makaroniarzy.
Konfitowane udo gęsie z gnocchi kasztanowymi
Przepis dość czasochłonny ale dla pysznej gęsiny z gnocchi kasztanowymi warto :)
Gnocchi kasztanowe można również podać z musem z gruszki na białym winie (przepis) i podać z upieczoną gęsią.
Gnocchi kasztanowe kup teraz