
Odbiorców hurtowych zapraszamy na stronę www.lafileja.eu
Kasztan ricotta ravioli
towar niedostępny
Opis
Ravioli z kasztanem i ricottą w cieście jajecznym z dodatkiem popiołu z cebuli.
Produkt mrożony szokowo, dzięki czemu zachowuje idealną świeżość i jakość. W przypadku rozmrożenia nie zamrażać ponownie.
Składniki: mąka orkiszowa, ricotta (19,32%), jaja, kasztan (9,66%), cebula, grana padano, masło, sól, oliwa z oliwek, pieprz
Alergeny: pszenica, mleko, jaja
Sposób przygotowania:
Zamrożone ravioli wrzucić do wrzącej i osolonej wody (ok. 3 litrów na 500g produktu). Gotować na małym ogniu przez około 2 minuty, od czasu do czasu delikatnie mieszając. W międzyczasie na osobnej patelni przygotować okrasę. Dolać kilka łyżek wody z gotowania, a następnie przełożyć ravioli prosto z gotującej się wody na patelnię z okrasą. Potrząsać patelnią tak, aby ravioli połączyły się ze składnikami na patelni. Podgrzewać około 1 minuty do momentu zagęszczenia okrasy.
Propozycje podania ravioli:
- kolendra, fistaszki, limonka, masło kokosowe
- palone masło, tymianek
- sos śmietanowy z rozmarynem
- sos z białego wina na bazie szalotki
- salsa orzechowa
Wartość odżywcza w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna kJ/kcal | 1083,63 kJ/ 256,41 kcal |
Tłuszcz | 7,15 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,97 g |
Węglowodany | 38,87 g |
W tym cukry | 2,94 g |
Błonnik | 2,37 g |
Białko | 9,15 g |
Sól | 0,44 g |