Manufaktura La Fileja
Porcje

Opakowanie 500g wystarczy dla 3-4 osób.

Porcja restauracyjna to 125g-150g.

Makaron lasagne jajeczny

Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 17,00 zł 17.00
ilość szt.
Zyskujesz 17 pkt [?]
Pin It

Opis

Świeży makaron do lasagne jajeczny. Wałkowane, krojone ciasto jajeczne z semoliny.

 

Produkt świeży, pakowany w atmosferze ochronnej (w specjalnie dobranej mieszance gazów spożywczych). Należy przechowywać w lodówce (w temperaturze 2-4 stopni). Gazy spożywcze są nieszkodliwe dla zdrowia.

 

Składniki: semolina, jaja, sól

Alergeny: pszenica, jaja

 


 

Sposób przygotowania:

Świeży makaron wrzucić do wrzącej i osolonej wody (ok. 3 litrów na 500g produktu). Gotować na małym ogniu przez około 1 minuty. Mieszać delikatnie od czasu do czasu uważając, aby płaty nie skleiły się ze sobą. Makaron odcedzić i osuszyć na ręcznikach kuchennych, a następnie wykorzystać w zapiekance według wybranego przepisu.

Do zapiekanki można wykorzystać surowe płaty makaronu. W takim przypadku do naczynia z potrawą należy przed obróbką termiczną dodatkowo wlać szklankę płynu (bulion lub woda).

 

Propozycje podania:

  • Przepis na lasagne Piotr Gładczak Wrocławskie Podróże Kulinarne 
  • lasagne ze szparagami i bobem
  • bakłażan zapiekany z serem mozzarella w sosie pomidorowym

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Wartość energetyczna kJ/kcal

1236,7 kJ/ 295,4 kcal

Tłuszcz

2,8 g

W tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,8 g

Węglowodany

54 g

W tym cukry 

0,9 g 

Błonnik

2,8 g 

Białko

11,4 g

Sól

0,3 g

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl