
Odbiorców hurtowych zapraszamy na stronę www.lafileja.eu
Makaron lasagne szpinakowy
towar niedostępny
Opis
Świeży makaron do lasagne szpiankowy. Wałkowane, krojone ciasto jajeczne z semoliny z dodatkiem szpinaku.
Produkt świeży, pakowany w atmosferze ochronnej (w specjalnie dobranej mieszance gazów spożywczych). Należy przechowywać w lodówce (w temperaturze 2-4 stopni). Gazy spożywcze są nieszkodliwe dla zdrowia.
Składniki: semolina, jaja, sól, szpinak baby
Alergeny: gluten, jaja
Produkt świeży, pakowany w atmosferze ochronnej (w specjalnie dobranej mieszance gazów spożywczych). Należy przechowywać w lodówce (w temperaturze 2-4 stopni). Gazy spożywcze są nieszkodliwe dla zdrowia.
Sposób przygotowania:
Świeży makaron wrzucić do wrzącej i osolonej wody (ok. 3 litrów na 500g produktu). Gotować na małym ogniu przez około 1 minuty. Mieszać delikatnie od czasu do czasu uważając, aby płaty nie skleiły się ze sobą. Makaron odcedzić i osuszyć na ręcznikach kuchennych, a następnie wykorzystać w zapiekance według wybranego przepisu.
Do zapiekanki można wykorzystać surowe płaty makaronu. W takim przypadku do naczynia z potrawą należy dodatkowo wlać szklankę płynu (bulion lub woda).
Propozycje podania:
- Przepis na lasagne Piotr Gładczak Wrocławskie Podróże Kulinarne
- lasagne szpinakowa z ricottą i gorgonzolą
- lasagne ze szparagami i łososiem
Wartość odżywcza w 100 g produktu |
|
Wartość energetyczna kJ/kcal |
1138,8 kJ /272 kcal |
Tłuszcz |
2,12 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,52 g |
Węglowodany |
51,98 g |
W tym cukry |
0,93 g |
Błonnik |
2,95 g |
Białko |
10,01 g |
Sól |
0,81 g |