Manufaktura La Fileja
Porcje

Opakowanie 500g wystarczy dla 3-4 osób.

Porcja restauracyjna to 125g-150g.

Makaron lasagne szpinakowy

Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 19,00 zł 19.00
ilość szt.
Zyskujesz 19 pkt [?]
Pin It

Opis

Świeży makaron do lasagne szpiankowy. Wałkowane, krojone ciasto jajeczne z semoliny z dodatkiem szpinaku.

 

Produkt świeży, pakowany w atmosferze ochronnej (w specjalnie dobranej mieszance gazów spożywczych). Należy przechowywać w lodówce (w temperaturze 2-4 stopni). Gazy spożywcze są nieszkodliwe dla zdrowia.

 

Składniki: semolina, jaja, sól, szpinak baby

Alergeny: gluten, jaja

Produkt świeży, pakowany w atmosferze ochronnej (w specjalnie dobranej mieszance gazów spożywczych). Należy przechowywać w lodówce (w temperaturze 2-4 stopni). Gazy spożywcze są nieszkodliwe dla zdrowia.


 

Sposób przygotowania:

Świeży makaron wrzucić do wrzącej i osolonej wody (ok. 3 litrów na 500g produktu). Gotować na małym ogniu przez około 1 minuty. Mieszać delikatnie od czasu do czasu uważając, aby płaty nie skleiły się ze sobą. Makaron odcedzić i osuszyć na ręcznikach kuchennych, a następnie wykorzystać w zapiekance według wybranego przepisu.

Do zapiekanki można wykorzystać surowe płaty makaronu. W takim przypadku do naczynia z potrawą należy dodatkowo wlać szklankę płynu (bulion lub woda).

Propozycje podania:

  • Przepis na lasagne Piotr Gładczak Wrocławskie Podróże Kulinarne
  • lasagne szpinakowa z ricottą i gorgonzolą
  • lasagne ze szparagami i łososiem

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Wartość energetyczna kJ/kcal

1138,8 kJ /272 kcal

Tłuszcz

2,12 g

W tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,52 g

Węglowodany

51,98 g

W tym cukry 

0,93 g

Błonnik

2,95 g

Białko

10,01 g

Sól

0,81 g

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl