
Odbiorców hurtowych zapraszamy na stronę www.lafileja.eu
Makaron rosołowy z pietruszką
towar niedostępny
Opis
Świeży makaron rosołowy z pietruszką. Wałkowane, krojone ciasto jajeczne z semoliny z dodatkiem pietruszki.
Produkt świeży, pakowany w atmosferze ochronnej (w specjalnie dobranej mieszance gazów spożywczych). Należy przechowywać w lodówce (w temperaturze 2-4 stopni). Gazy spożywcze są nieszkodliwe dla zdrowia.
Składniki: semolina, jaja, pietruszka, sól
Alergeny: pszenica, jajka
Sposób przygotowania:
Świeży makaron wrzucić do wrzącej i osolonej wody (ok. 3 litrów na 500g produktu). Gotować na małym ogniu przez około 1 minuty, od czasu do czasu delikatnie mieszając. Makaron odcedzić i opłukać pod bieżącą wodą. Serwować w zupie.
Propozycja podania:
- rosół
- bulion grzybowy, przepis
Wartość odżywcza w 100 g produktu |
|
Wartość energetyczna kJ/kcal |
1155, 5 kJ/276 kcal |
Tłuszcz |
2,8 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,7 g |
Węglowodany |
50,5 g |
W tym cukry |
0,8 g |
Błonnik |
3 g |
Białko |
10,7 g |
Sól |
0,1 g |