

Oliwka z migdałem ravioli 500 g






Opis
Ravioli rzemieślnicze z ciasta barwionego szpinakiem i pudrem z kurkumy. Ciasto pszenne jajeczne wałkowane. Nadzienie oliwka z ricottą i serem grana padano, pietruszka i prażone migdały. Produkt mrożony szokowo. Termin przydatności 60 dni.
Alergeny: pszenica, jaja, mleko, orzeszki ziemne i inne orzechy, nasiona sezamu, soja, dwutlenek siarki
Składniki: mąka tortowa, ricotta, jaja, oliwki konserwowe, grana padano, migdały płatki, szpinak, sól, kurkuma
Opakowanie: 500g Porcja restauracyjna to 125g-150g.
Propozycje podania:
1) żółte pomidorki, oliwa extra virgin, prażone płatki migdałów, grana padano
2) twarda ricotta, masło, sos pomidorowy
3) suszona pietruszka, grana padano, masło, pieczone pomidory
Sposób gotowania: zamrożone ravioli wrzucić na wrzącą wodę i gotować na niskim ogniu przez około 2 minuty. W międzyczasie przygotować okrasę w osobnej patelni. Dolać kilka łyżek wody z gotowania a następnie przełożyć ravioli prosto z gotującej się wody do patelni z okrasą. Potrząsać aby ravioli połączyły się z okrasą i gotować ok 1 minuty do momentu zagęszczenia okrasy.
Produkt mrożony szokowo zachowuje idealną świeżośc i jakość.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G PRODUKTU |
|
Wartość energetyczna kJ/ kcal |
1063 kJ / 253,9 kcal |
Tłuszcz |
8,1 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,1 g |
Węglowodany |
34,3 g |
W tym cukry |
1,6 g |
Blonnik |
1,5 g |
Białko |
10,3 g |
Sól |
1,1 g |
Opinie o produkcie (0)

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.


Zbieraj punkty za zakupy i zyskaj 50 złotych na kolejne zakupy w sklepie internetowym La Fileja. Więcej

Świąteczny sos orzechowy
Nasza mocno orzechowa propozycja na świąteczny stół. Tagliatelle kakaowe z sosem orzechowym. Proste danie z tradycji Piemontu. Idealne na Wigilijną kolację dla makaroniarzy.
Konfitowane udo gęsie z gnocchi kasztanowymi
Przepis dość czasochłonny ale dla pysznej gęsiny z gnocchi kasztanowymi warto :)
Gnocchi kasztanowe można również podać z musem z gruszki na białym winie (przepis) i podać z upieczoną gęsią.
Gnocchi kasztanowe kup teraz