
Pierogi ruskie bez laktozy
towar niedostępny
Opis
Ręcznie lepione pierogi ruskie bez laktozy w tradycyjnym cieście pierogowym.
Opakowanie 500g (3-4 porcje) zawiera około 19 sztuk produktu.
Produkt mrożony szokowo, dzięki czemu zachowuje idealną świeżość i jakość. W przypadku rozmrożenia nie zamrażać ponownie.
Składniki: twaróg bez laktozy, ziemniaki, mąka pszenna, cebula, masło bez laktozy, sól, pieprz
Alergeny: pszenica
Sposób przygotowania:
Zamrożone pierogi wrzucić do wrzącej i osolonej wody (ok. 3 litrów na 500g produktu). Gotować na małym ogniu przez około 3 minuty, od czasu do czasu delikatnie mieszając. W międzyczasie na osobnej patelni przygotować okrasę. Dolać kilka łyżek wody z gotowania, a następnie przełożyć pierogi prosto z gotującej się wody na patelnię z okrasą. Potrząsać patelnią tak, aby pierogi połączyły się ze składnikami na patelni. Podgrzewać około 1 minuty do momentu zagęszczenia okrasy.
Propozycja podania:
- karmelizowana cebulka
- palone masło bez laktozy z szałwią
- mus szczypiorkowy, kurki na maśle bez laktozy
Wartość odżywcza w 100 g produktu |
|
Wartość energetyczna kJ/kcal |
685,6 kJ / 163,76 kcal |
Tłuszcz |
2,60 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,48 g |
Węglowodany |
26,16 g |
W tym cukry |
1,32 g |
Błonnik |
1,44 g |
Białko |
8,50 g |
Sól |
0,96 g |
Olga P.
Dużo nadzienia i cieniutkie ciasto, dobrze przyprawione. Bardzo często można spotkać pierogi z dużą ilością pieprzu, co czasami całkowicie zabija smak, ale nie tutaj - są bardzo delikatne i dla nas to idealny wybór. Polecamy dla osób nietolerujących laktozę albo dla karmiących mam ;)
Izabela
Jemy również oczami, a tu dostajemy piękne pierogi z brzegiem w formie falbanki - urocze. Ciasto cieniutkie, dużo smacznego nadzienia, jak zwykle dobrze doprawionego. Sposób doprawiania, to mocna strona wyrobów La Fileja. Chciałam spróbować i porównać smak z tradycyjnymi pierogami ruskimi. Nie zauważyłam zdecydowanej różnicy, równie dobre. Świetna propozycja dla osób z nietolerancją laktozy.