
Odbiorców hurtowych zapraszamy na stronę www.lafileja.eu
Pierogi ruskie z Rusi
towar niedostępny
Opis
Ręcznie lepione pierogi ruskie w tradycyjnym cieście pierogowym.
Opakowanie 500g (3-4 porcje) zawiera około 19 sztuk produktu.
Produkt mrożony szokowo, dzięki czemu zachowuje idealną świeżość i jakość. W przypadku rozmrożenia nie zamrażać ponownie.
Składniki: twaróg raciborski, ziemniaki, mąka pszenna, cebula, masło, sól, pieprz
Alergeny: mleko, pszenica
Sposób przygotowania:
Zamrożone pierogi wrzucić do wrzącej i osolonej wody (ok. 3 litrów na 500g produktu). Gotować na małym ogniu przez około 3 minuty, od czasu do czasu delikatnie mieszając. W międzyczasie na osobnej patelni przygotować okrasę. Dolać kilka łyżek wody z gotowania, a następnie przełożyć pierogi prosto z gotującej się wody na patelnię z okrasą. Potrząsać patelnią tak, aby pierogi połączyły się ze składnikami na patelni. Podgrzewać około 1 minuty do momentu zagęszczenia okrasy.
Propozycja podania:
- karmelizowana cebulka
- kwaśna śmietana, oliwa szczypiorkowa
- palone masło ze świeżą szałwią
Wartość odżywcza w 100 g produktu |
|
Wartość energetyczna kJ/kcal |
685,6 kJ / 163,76 kcal |
Tłuszcz |
2,60 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,48 g |
Węglowodany |
26,16 g |
W tym cukry |
1,32 g |
Błonnik |
1,44 g |
Białko |
8,50 g |
Sól |
0,96 g |
Elżbieta
Pierogi ruskie to, wbrew pozorom, temat który duużo powie o restauracji. W tym przypadku egzamin zdany na 5 (w starej nomenklaturze:). Ciasto nie jest gliniaste, farsz (bez ziemniaków) doprawiony "po mojemu", z pieprzem, nie jest za ostry ale nie jest mdły. Pierogi pyszne, już dawno (bo dawno nie robiłam sama:) nie jedliśmy tak fajnych pierogów ruskich. Pierogi są zamrożone i można wrzucić do zamrażarki, na czarną godzinę. Polecam szczerze i dziękujemy, było pysznie :)
Katarzyna
Jedne z lepszych pierogów ruskich jakie jadłam w życiu! Warte wydania każdej złotówki. Pyszka
Izabela
Smaczne i piękne. Jak zwykle cieniutkie ciasto, falbanka urocza. Same pierogi bardzo smaczne, z przewagą twarogu, ziemniaki to uzupełnienie, dobrze doprawione, nie czuć pieprzu, ale nie są mdłe, są zrównoważone. Część zjadłam z musem z gruszki i pigwy na białym winie, wiem że jest polecany do pierożków z mięsem, ale tu też się świetnie sprawdził, tym bardziej, że doprawiłam całość grubo mielonym pieprzem a część po prostu z roztopionym, lekko zrumienionym masłem. Najlepsze pierogi ruskie jakie zdarzyło mi się kupić.
Gabrysia
Pierogi po raz kolejny zagościły na moim stole, ale tym razem 4-latka oceniła smak. Podane z samym masłem, tylko stopionym i to w bardzo ograniczonej ilości, w sumie tylko muśnięte tym masłem. Mała dziewczynka zjadła cztery sztuki, powiedziała "Dobre" i zapytała "Babciu, masz jeszcze?" i to najlepsza recenzja. Jak zwykle były bardzo smaczne, dobrze doprawione, pięknie się ugotowały. Babcia z Wnuczką polecają!