
Odbiorców hurtowych zapraszamy na stronę www.lafileja.eu
Pierogi ziemniaczane z fetą
towar niedostępny
Opis
Ręcznie lepione pierogi ruskie wg przepisu Babci Apollonii, Z fetą DOP, w tradycyjnym cieście pierogowym.
Opakowanie 500g (3-4 porcje) zawiera około 19 sztuk produktu.
Produkt mrożony szokowo, dzięki czemu zachowuje idealną świeżość i jakość. W przypadku rozmrożenia nie zamrażać ponownie.
Składniki: grecki twaróg solankowy feta, ziemniaki, mąka pszenna, cebula, masło, sól, pieprz
Alergeny: mleko, pszenica
Sposób przygotowania:
Zamrożone pierogi wrzucić do wrzącej i osolonej wody (ok. 3 litrów na 500g produktu). Gotować na małym ogniu przez około 3 minuty, od czasu do czasu delikatnie mieszając. W międzyczasie na osobnej patelni przygotować okrasę. Dolać kilka łyżek wody z gotowania, a następnie przełożyć pierogi prosto z gotującej się wody na patelnię z okrasą. Potrząsać patelnią tak, aby pierogi połączyły się ze składnikami na patelni. Podgrzewać około 1 minuty do momentu zagęszczenia okrasy.
Propozycja podania:
- karmelizowana cebulka
- kwaśna śmietana, oliwa szczypiorkowa
- palone masło ze świeżą szałwią
Wartość odżywcza w 100 g produktu |
|
Wartość energetyczna kJ/kcal |
685,6 kJ / 163,76 kcal |
Tłuszcz |
2,60 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,48 g |
Węglowodany |
26,16 g |
W tym cukry |
1,32 g |
Błonnik |
1,44 g |
Białko |
8,50 g |
Sól |
0,96 g |