
Odbiorców hurtowych zapraszamy na stronę www.lafileja.eu
Pierożki wiosenne z zółtkiem
towar niedostępny
Opis
Pierożki wiosenne z serem Emilgrana, ricottą, żółtkiem confit w tradycyjnym cieście pierogowym ze szczypiorkiem.
Opakowanie 500g (3-4 porcje) zawiera około 18 sztuk produktu.
Produkt mrożony szokowo, dzięki czemu zachowuje idealną świeżość i jakość. W przypadku rozmrożenia nie zamrażać ponownie.
Składniki: mąka pszenna, szczypiorek, ricotta, ser dojrzewający Emilgrana, jaja, sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Alergeny: pszenica, mleko, jaja
Sposób przygotowania:
Zamrożone pierogi wrzucić do wrzącej i osolonej wody (ok. 5 litrów na 500g produktu). Gotować na małym ogniu przez około 3 minuty, od czasu do czasu delikatnie mieszając. W międzyczasie na osobnej patelni przygotować okrasę. Dolać kilka łyżek wody z gotowania, a następnie przełożyć pierogi prosto z gotującej się wody na patelnię z okrasą. Potrząsać patelnią tak, aby pierogi połączyły się ze składnikami na patelni. Podgrzewać około 1 minuty do momentu zagęszczenia okrasy.
Propozycja podania:
- pomidorki koktajlowe, masło, oliwa szczypiorkowa
- masło, prażona cebulka, szynka parmeńska lub boczek (zielone pomidorki)
- Palone masło, prażone nasiona rzeżuchy, kiełki rzeżuchy, Oliwa szczypiorkowa
- sos pomidorowy z cebulą