
Odbiorców hurtowych zapraszamy na stronę www.lafileja.eu
Ravioli bakłażan pecorino
towar niedostępny
Opis
Ravioli z bakłażanem, ricottą, pecorino i ziołami w cieście tymiankowym.
Produkt mrożony szokowo dzięki czemu zachowuje idealną świeżość i jakość. W przypadku rozmrożenia nie zamrażać ponownie.
Składniki: mąka pszenna, bakłażan, ricotta, jaja, pecorino, tymianek, pieprz, sól, szałwia, bazylia, mięta, rozmaryn, oregano
Alergeny: pszenica, jaja, mleko
Sposób przygotowania:
Zamrożone ravioli wrzucić do wrzącej i osolonej wody (ok. 3 litrów na 500g produktu). Gotować na niskim ogniu przez około 2 minuty, od czasu do czasu delikatnie mieszając. W międzyczasie na osobnej patelni przygotować okrasę. Dolać kilka łyżek wody z gotowania, a następnie przełożyć ravioli prosto z gotującej się wody na patelnię z okrasą. Potrząsać patelnią tak, aby ravioli połączyły się ze składnikami na patelni. Podgrzewać około 1 minuty do momentu zagęszczenia okrasy.
Propozycje podania:
- oliwa extra virgin, pomidorki koktajlowe, oregano
- sos pomidorowy, chipsy z bakłażana, pecorino
- masło z ziołami
Wartość odżywcza w 100 g produktu |
|
Wartość energetyczna kJ/kcal |
721,68 kJ/172,37 kcal |
Tłuszcz |
6,72 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,49 g |
Węglowodany |
17,52 g |
W tym cukry |
0,88 g |
Błonnik |
1,01 g |
Białko |
10,18 g |
Sól |
0,63 g |