
Odbiorców hurtowych zapraszamy na stronę www.lafileja.eu
Ravioli marchew chilli wegańskie
towar niedostępny
Opis
Ravioli wegańskie z pieczoną marchwią i chilli w dwustronnym cieście z semoliny barwionym kurkumą.
Produkt roślinny
Produkt mrożony szokowo, dzięki czemu zachowuje idealną świeżość i jakość. W przypadku rozmrożenia nie zamrażać ponownie.
Składniki: marchew, semolina, cebula, olej rzepakowy, kurkuma, chili, sól
Alergeny: pszenica, mleko (śladowe ilości), gorczyca, soja, dwutlenek siarki, kapsaicyna
Sposób przygotowania:
Zamrożone ravioli wrzucić do wrzącej i osolonej wody (ok. 3 litrów na 500g produktu). Gotować na małym ogniu przez około 2 minuty, od czasu do czasu delikatnie mieszając. W międzyczasie na osobnej patelni przygotować okrasę. Dolać kilka łyżek wody z gotowania, a następnie przełożyć ravioli prosto z gotującej się wody na patelnię z okrasą. Potrząsać patelnią tak, aby ravioli połączyły się ze składnikami na patelni. Podgrzewać około 1 minuty do momentu zagęszczenia okrasy.
- oliwa, zielone pomidorki, czosnek
- kolendra, fistaszki, masło kokosowe
- mleczko kokosowe, grillowany ananas, pieczony czosnek
Wartość odżywcza w 100 g produktu |
|
Wartość energetyczna kJ/ kcal |
789,2 kJ / 188,5 kcal |
Tłuszcz |
1,7 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,2 g |
Węglowodany |
37,8 g |
W tym cukry |
3,1 g |
Błonnik |
3,1 g |
Białko |
5,8 g |
Sól |
0,6 g |
Dominika S
Świetnie doprawiony smak marchewki.
Zuza
To wręcz niewiarygodne ile smaku i aromatu może kryć się w takim małym pierożku. Marchew z chilli było niewątpliwie naszym największym odkryciem z degustacyjnego mixu 10 smaków. Genialne połączenie! Na pewno #1 do zamówienia na następny raz!
Zuza
Nasze kolejne spotkanie z marchewką z chili i tym razem ravioli były odrobinę za ostre - słodką marchew zdominowało chili - poprzednim razem smaki były bardziej wyważone. Dalej pozostaną w ulubionych, ale chyba wolałam poprzednią wersję ;)
Izabela
Marchewkę znają wszyscy, rosół, sałatka, surówka, do chrupania, ale w pierogach i to z chili? Idealne połączenie, słodycz marchewki z nutą ostrości na końcu. Oczy same się uśmiechały do dwukolorowych ravioli, polanych palonym masłem z czarnym, tłuczonym pieprzem. Równie dobrze smakowały z oliwą, pomidorkami i fistaszkami. Ravioli warte uwagi. Polecam!