
Odbiorców hurtowych zapraszamy na stronę www.lafileja.eu
Ravioli oliwka z migdałem
towar niedostępny
Opis
Ravioli oliwkowe z ricottą, oliwkami i serem grana padano w jajecznym cieście barwionym szpinakiem i kurkumą.
Produkt mrożony szokowo, dzięki czemu zachowuje idealną świeżość i jakość. W przypadku rozmrożenia nie zamrażać ponownie.
Składniki: mąka pszenna, ricotta, jaja, oliwki konserwowe, grana padano, migdały płatki, szpinak, sól, kurkuma
Alergeny: pszenica, jaja, mleko, orzeszki ziemne i inne orzechy, nasiona sezamu, soja, dwutlenek siarki
Sposób przygotowania:
Zamrożone ravioli wrzucić do wrzącej i osolonej wody (ok. 3 litrów na 500g produktu). Gotować na małym ogniu przez około 2 minuty, od czasu do czasu delikatnie mieszając. W międzyczasie na osobnej patelni przygotować okrasę. Dolać kilka łyżek wody z gotowania, a następnie przełożyć ravioli prosto z gotującej się wody na patelnię z okrasą. Potrząsać patelnią tak, aby ravioli połączyły się ze składnikami na patelni. Podgrzewać około 1 minuty do momentu zagęszczenia okrasy.
Propozycje podania:
- żółte pomidorki, oliwa extra virgin, prażone płatki migdałów, grana padano
- twarda ricotta, masło, sos pomidorowy
- suszona pietruszka, grana padano, masło, pieczone pomidory
Wartość odżywcza w 100g produktu |
|
Wartość energetyczna kJ/ kcal |
1063 kJ / 253,9 kcal |
Tłuszcz |
8,1 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,1 g |
Węglowodany |
34,3 g |
W tym cukry |
1,6 g |
Błonnik |
1,5 g |
Białko |
10,3 g |
Sól |
1,1 g |