
Odbiorców hurtowych zapraszamy na stronę www.lafileja.eu
Ravioli pistacja z miętą i pecorino
towar niedostępny
Opis
Ravioli pistacjowe z ricottą, miętą, pistacjami i serem pecorino w jajecznym cieście barwionym szpinakiem.
Produkt mrożony szokowo, dzięki czemu zachowuje idealną świeżość i jakość. W przypadku rozmrożenia nie zamrażać ponownie.
Składniki: mąka pszenna, pecorino, ricotta, jaja, pistacje, migdały, kurkuma, szpinak, mięta, pieprz, sól
Alergeny: pszenica, jaja, mleko, orzechy, sezam, soja, dwutlenek siarki
Sposób przygotowania:
Zamrożone ravioli wrzucić do wrzącej i osolonej wody (ok. 3 litrów na 500g produktu). Gotować na małym ogniu przez około 2 minuty, od czasu do czasu delikatnie mieszając. W międzyczasie na osobnej patelni przygotować okrasę. Dolać kilka łyżek wody z gotowania, a następnie przełożyć ravioli prosto z gotującej się wody na patelnię z okrasą. Potrząsać patelnią tak, aby ravioli połączyły się ze składnikami na patelni. Podgrzewać około 1 minuty do momentu zagęszczenia okrasy.
Propozycje podania ravioli:
- palone masło, mięta, pecorino
- mortadela, masło, karmelizowana cebula
- masło, ser camembert, zielone pomidorki
Wartość odżywcza w 100 g produktu |
|
Wartość energetyczna kJ/ kcal |
1309 kJ/312,77 kcal |
Tłuszcz |
15,1 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
8,7 g |
Węglowodany |
28,61 g |
W tym cukry |
1,34 g |
Błonnik |
1,7 g |
Białko |
15,4 g |
Sól |
1,91 g |
Dominika S
Rewelacja! Żałuje ze zamówiłam tylko jedną paczkę ravioli o smaku pistacjowym.
Małgorzata
genialne! bardzo mocno są wyczuwalne pistacje :)