Ravioli rzemieślnicze z włoskim salami spianata piccante. Ciasto wałkowane z mąki pszennej i jaj. Dwustronne. Jednostronnie z dodatkiem papryki. Nadzienie spianata, ricotta, grana padano. Produkt mrożony szokowo. Termin przydatności 60 dni.
Składniki: mąka tortowa, ricotta, spianata, jaja, grana padano, papryka słodka, sól
Alergeny: pszenica, jaja, mleko
Propozycja podania:
1) w okrasie z pomidorków koktajlowych, soku z limonki, masła i mięty
2) sos pomidorowy na bazie czosnku, oliwy i świeżego oregano
3) palone masło, julienne z cukinii, czosnek
Sposób gotowania: zamrożone ravioli wrzucić na wrzącą wodę i gotować na niskim ogniu przez około 2 minuty. W międzyczasie przygotować okrasę w osobnej patelni. Dolać kilka łyżek wody z gotowania a następnie przełożyć ravioli prosto z gotującej się wody do patelni z okrasą. Potrząsać aby ravioli połączyły się z okrasą i gotować ok 1 minuty do momentu zagęszczenia okrasy.
Produkt mrożony szokowo zachowuje idealną świeżość i jakość.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
|
Wartość energetyczna kJ/kcal
|
1139,86 kJ / 272,25 kcal
|
Tłuszcz
|
7,96 g
|
W tym kwasy tłuszczowe nasycone
|
4,38 g
|
Węglowodany
|
37,6 g
|
W tym cukry
|
1,64 g
|
Błonnik
|
1,16 g
|
Białko
|
12,05 g
|
Sól
|
1,13 g
|
tomasz r
Pyszne nawet bez żadnych dodatków :)
Dominika S
Przepyszne! Mój numer jeden (na równi z ravioli pistacjowymi).
Dominika S
Przepyszne! Mój numer jeden (na równi z ravioli pistacjowymi).
Zuza
Bardzo nam smakowały - oryginalne, pikantnie kąsające język. Zaprzyjaźnimy się z nimi na dłużej.
Marta
Przepyszne:) Są stałym punktem w moich zamówieniach.
Ania H.
Moje ulubione, delikatnie pikantne. Nawet moje dziecko wybiera je najchętniej.
Małgorzata
przepyszne ravioli! zdecydowanie polecam :)