Zielone ravioli w cieście z mąki pszennej i jaj. Nadzienie szpinak, ricotta, grana padano. Produkt mrożony szokowo. Termin przydatności nadany przez producenta to 60 dni, jakkolwiek przechowuje się nawet 6 miesięcy.
Alergeny: pszenica, jaja, mleko, gorczyca, soja, seler
Składniki: szpinak, mąka tortowa, ricotta, jaja, grana padano, sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Propozycja podania:
1) palone masło, szałwia, grana padano
2) pomidorki koktajlowe, oliwa extra virgin, łyżka owczej ricotty
3) konfitowane żółtko, masło, szałwia
Sposób gotowania: zamrożone ravioli wrzucić na wrzącą wodę i gotować na niskim ogniu przez około 2 minuty. W międzyczasie przygotować okrasę w osobnej patelni. Dolać kilka łyżek wody z gotowania a następnie przełożyć ravioli prosto z gotującej się wody do patelni z okrasą. Potrząsać aby ravioli połączyły się z okrasą i gotować ok 1 minuty do momentu zagęszczenia okrasy.
Produkt mrożony szokowo zachowuje idealną świeżość i jakość.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G PRODUKTU
|
Wartość energetyczna kJ/ kcal
|
706 kJ/ 168,6 kcal
|
Tłuszcz
|
4,6 g
|
W tym kwasy tłuszczowe nasycone
|
2,6 g
|
Węglowodany
|
23,4 g
|
W tym cukry
|
1,3 g
|
Błonnik
|
1,5 g
|
Białko
|
8,3 g
|
Sól
|
0,5 g
|
Dominika S
Bardzo smaczne!