
Odbiorców hurtowych zapraszamy na stronę www.lafileja.eu
Raviolo z żółtkiem szpinakowe
towar niedostępny
Opis
Raviolo Raviolo Grande di Nino Berghese z płynnym żółtkiem i nadzieniem szpinakowym w cieście jajecznym.
Produkt świeży, pakowany próżniowo. 1 szt. Średnica 11 cm. Waga ok 70g. Termin przydatności 36 godzin.
Uwaga! Nie nadaje się do wysyłki kurierem. Produkcja pracuje od poniedziałku do piątku.
Składniki: szpinak, mąka pszenna, ricotta, jaja, grana padano, sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Alergeny: pszenica, jaja, mleko, gorczyca, soja, seler
Sposób przygotowania:
Raviolo wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować na niskim ogniu przez około 2 minuty, trzymając go łyżką przy powierzchni, tak aby ciasto było zanurzone w wodzie a żółtko lekko odkryte. W międzyczasie na osobnej patelni przygotować okrasę. Dolać kilka łyżek wody z gotowania, a następnie przełożyć raviolo prosto z gotującej się wody na patelnię z okrasą. Potrząsać patelnią tak, aby raviolo połączyły się ze składnikami na patelni. Podgrzewać około 1 minuty do momentu zagęszczenia okrasy.
Propozycja podania:
- palone masło, szałwia, grana padano
- pomidorki koktajlowe, oliwa extra virgin, łyżka owczej ricotty
- szynka parmeńska, masło, orzechy włoskie