
Odbiorców hurtowych zapraszamy na stronę www.lafileja.eu
Tortelli szpinak ricotta
towar niedostępny
Opis
Ręcznie lepione tortelli ze szpinakiem i ricottą w szpinakowym cieście pierogowym.
Opakowanie 500g (3-4 porcje) zawiera około 19 sztuki produktu.
Produkt mrożony szokowo, dzięki czemu zachowuje idealną świeżość i jakość. W przypadku rozmrożenia nie zamrażać ponownie.
Składniki: mąka tortowa, szpinak, ricotta, grana padano, sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Alergeny: pszenica, mleko
Sposób przygotowania:
Zamrożone tortelli wrzucić do wrzącej i osolonej wody (ok. 3 litrów na 500g produktu). Gotować na małym ogniu przez około 3 minuty, od czasu do czasu delikatnie mieszając. W międzyczasie na osobnej patelni przygotować okrasę. Dolać kilka łyżek wody z gotowania, a następnie przełożyć tortelli prosto z gotującej się wody na patelnię z okrasą. Potrząsać patelnią tak, aby tortelli połączyły się ze składnikami na patelni. Podgrzewać około 1 minuty do momentu zagęszczenia okrasy.
Propozycja podania:
- palone masło, szałwia, grana padano
- pomidorki koktajlowe, oliwa extra virgin, łyżka owczej ricotty
- konfitowane żółtko, masło, szałwia